Kroz projekat „Y O U t h   d r i v e“ koji financira Europska unija, komunalnim poduzećima Boke Kotorske donirani su kontejneri koji ce omoguciti pravilno odlaganje u lokalnoj zajednici. Kontejnere su preuzeli predstavnici opštinskih i gradskih komunalnih poduzeća koji su izrazili svoju zahvalnost za opremu koja ce im olakšati djelovanje na terenu. Prema zajedničkom dogovoru kontejneri ce biti postavljeni na lokacije koje su najugroženije.

Zahvaljujući projektu također su postavljene table upozorenja „Zabranjeno odlaganje otpada“ u svrhu podizanja svijesti svakog pojedinca i zaštite životne sredine u sva tri primorska grada. Table se postavljaju na ukupno 10 lokacija koje su najugroženije zbog odlaganja otpada na mjestima koja za to nisu predviđena.


Projekt „Y O U t h   d r i v e“  podizanje svijesti o zaštiti životne sredine, i pokretanje konkretnih akcija na području  Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaliva se realizuje u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Evropska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, i NVO NaŠa akcija, sa sjedištem u Kotoru.