U proteklom razdoblju 8 škola sa područja Županije Zapadnohercegovačke dobile su donacije sadnica cvijeća uz kompletnu potrebnu opremu za sadnju. Ova donacija je bila u cilju podrške i poticanja aktivnosti eko sekcija u školama. Učenici su iskazali veliku zainteresiranost za sudjelovanje, te su zajedničkim snagama uljepšali svoja školska dvorišta.

Ekološko obrazovanje u školama je ključno za očuvanje i zaštitu naše prirode od svih negativnih utjecaja koji se nameću svakodnevno. Generacije koje dolaze trebaju biti na vrijeme ekološki osvještene da bi mogle dati doprinos koji će sutra rezultirati dugoročnoj i održivoj zaštiti okoliša.

U projektu  „Y O U t h  d r i v e“  naglasak je prvenstveno na mladima koji se smatraju najsnažnijim pokretačima promjena u društvu.

Projekt financira Europska unija u iznosu od preko 230.000 eura, s ciljem podizanja svijesti kod mladih o pravilnom zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša  u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Projekt „Y O U t h   d r i v e“  podizanje svijesti o zaštiti okoliša, i pokretanje konkretnih akcija na području  Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru.