Sporazum su potpisali,  u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke potpisao predsjednik Zdenko Ćosić, te voditeljica projekta  „YOUth Drive“ Lucija Kvesić.

Projekt ima za cilj poboljšanja vezana za pravilno upravljanje otpadom u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i razvoj zakonodavnih rješenja koja bi bila izravno primjenjiva.

Učinak ovog projekta bit će vidljiv u doprinosu razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana, osobito mladih u prekograničnim područjima BiH i Crne Gore, o važnosti pravilnog upravljanja otpadom te zaštiti okoliša. Stvorit će se preduvjeti za unaprjeđenje i dorađivanje postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom, a kao primjer dobre prakse uklonit će se nekoliko lociranih divljih odlagališta, te postaviti kante za elektronski otpad. Planirano je u okviru projekta uraditi analizu stanja na terenu po pitanju odlaganja otpada i zaštite vodotoka, kao preduvjet za buduće akcije sličnog tipa.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke podrškom ovom projektu želi iskazati važnost uspostavljanja učinkovitog sustava gospodarenja otpadom, kao i informiranja stanovništva, posebno mladih i djece u kontekstu zaštite okoliša, što je u skladu sa Strategijom razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021. – 2027. godine.